Ψάχνεις για Λαμπραντόρ κουτάβι;

Αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να πάρεις την σωστή απόφαση για την αγορά του κουταβιού σου.
λαμπραντορΨάχνεις για κουτάβι Λαμπραντόρ;

Ψάχνεις για κουτάβι Λαμπραντόρ;

Αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να πάρεις την σωστή απόφαση για την αγορά του κουταβιού σου. Πρίν ερωτευτείς την πρώτη γλυκιά φατσούλα απο ένα κουταβάκι πρέπει να κάνεις την έρευνα σου και να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις τόσο στον εκτροφέα όσο και στον εαυτό σου.
Θυμήσου ότι προσθέτεις ένα καινούργιο μέλος στην οικογένεια σου για τα επόμενα 10-15 χρόνια που θα σου στοιχίσει αρκετά χρήματα στην αγορά και την συντήρηση του και γι' αυτό δεν πρέπει να πάρεις επιπόλαιες αποφάσεις.

Γιατί είναι αυτό το κουτάβι τόσο ακριβό;
Ένας υπεύθυνος εκτροφέας πριν κάνει μια γέννα έχει πληρώσει ο ίδιος αρκετά χρήματα για να αποκτήσει τα καλύτερα δυνατόν σκυλιά για αναπαραγωγή, αγοράζοντας σκυλιά που έχει ερευνήσει το pedigree τους, που έχουν προγόνους με τίτλους πίσω τους (τα αρχικά CH, INT.CH. ... πρίν και μετά το όνομα τους), και έχει επενδύσει σε αυτά αρκετά χρήματα σε ποιοτική τροφή, εκπαίδευση, εκθέσεις, ιατρικές επισκέψεις κ.λ.π. και πολύ χρόνο. Άλωστε ένας υπεύθυνος εκτροφέας σπάνια κερδίζει κάτι απο την εκτροφή του, τις περισότερες φορές είναι ευχαριστημένοι εάν έχουν ισα έσοδα - έξοδα.

Κράτα αυτές τις ερωτήσεις στο μυαλό σου και καλή τύχη!!

 • Ο εκτροφέας ενδιαφέρεται περισσότερο για τα χρήματα και λιγότερο για το τι είδους σπίτι θα δώσει το κουτάβι; Εάν δεν σου κάνει προσωπικές ερωτήσεις και απλώς σου ζητήσει προκαταβολή για να σου "κρατήσει ένα κουτάβι" τότε δεν είναι υπεύθυνος εκτροφέας.
 • Είναι και οι δύο γονείς τουλάχιστον 2 χρονών;
 • Πόσα σκυλιά έχει και πόσες ράτσες εκτρέφει? Τί είδους ζωή ζούνε τα σκυλιά του?
  Πόσες γέννες κάνει τον χρόνο? Είναι αδύνατον να μεγαλώσεις σωστά τα κουτάβια και να υποστηρίξεις όσο πρέπει τους νέους ιδιοκτήτες όταν κάνεις πολλές γέννες.
  Πόσο συχνά ζευγαρώνει την σκύλα του; Εάν είναι πάνω απο 1 φορά τον χρόνο αυτό είναι σημάδι ότι βασικός σκοπός της αναπαραγωγής είναι το κέρδος.
  Με τί κριτήρια έγινε το ζευγάρωμα; Εάν έγινε γιατί έχει "το ίδιο σκυλί ο γείτονας" μπορεί να μην είναι αρκετός λόγος.
  Μπορεί ο εκτροφέας να σου απαντήσει ότι ερωτήσεις έχεις για την ζωή του σκυλιού; Έχει αρκετές γνώσεις για την φυλή σκύλων που εκτρέφει;
  Παίρνει μέρος σε εκθέσεις όπου εκθέτει τα σκυλιά που χρησιμοποιεί για αναπαραγωγή, στην κρίση διεθνών κριτών (εργασίας, μορφολογίας);
  Τα κουτάβια μοιάζουν υγιή, χωρίς να τρέχει η μύτη ή τα μάτια τους; το τρίχωμά τους φαίνεται μαλακό, γεμάτο και καθαρό;
  Ανήκει ο εκτροφέας σε ομίλους - οργανώσεις σκύλων;
  Είναι πρόθυμος ο εκτροφέας να πάρει πίσω τον σκύλο για οποιοδήποτε λόγο εάν δεν μπορείς να τον κρατήσεις;

Αναγνωρίζοντας τον ανεύθυνο εκτροφέα

Δεν είναι γνώστης της φυλής.
Δεν έχει ιδέα για τα γενετικά ελλατώματα της φυλής.
Δεν συμμετέχει σε κυνοφιλικές οργανώσεις και αγώνες.
Τα κουτάβια δεν είναι κοινωνικοποιημένα.
Δεν σου δείχνει τους γονείς ή τουλάχιστον την μάννα, και τους χώρους που ζουν τα σκυλιά του.


Επιλέγοντας εκτροφέα

1) Μην αγοράζεις ένα κουτάβι γιατί είναι φθηνότερο γιατί θυσιάζεις ποιότητα, αξίζει να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω παρά να πληρωνεις αργότερα πολλαπλάσια ποσά σε κτηνιατρικούς λογαριασμούς και εκπαιδεύσεις για προβλήματα συμπεριφοράς.
2) Ποτέ μην αγοράζετε κουτάβι απο puppie mills (εργοστάσια παραγωγής κουταβιών) εάν δεν γνωρίζετε τι είναι αυτό κάντε μια έρευνα στο internet, αυτοί που έχουν πάντα κουτάβια διαθέσιμα είναι έμποροι. O μόνος τρόπος για να σταματήσουν είναι να μην αγοράζετε κουτάβια απο αυτούς.
3) Kαλά pedigree είναι αυτά που περιλαμβάνουν τίτλους πρωταθλητών, και καλοί γονείς είναι αυτοί που έχουν διακρίσεις σε αγώνες μορφολογίας ή εργασίας γιατί αυτοί έχουν την σωστή σωματική διάπλαση και χαρακτηριστικά της φυλής τους που περνάνε και στα κουτάβια τους.
4) Κράτα στο μυαλό σου οτι μια εγγραφή στον ΚΟΕ δεν σημαίνει και ποιοτικά κουτάβια, για ποιότητα πρέπει να δεις τους γονείς και το pedigree.


Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.

Είσαι έτοιμος να...
Πάρεις την πλήρη ευθύνη για τον σκύλο και τις ανάγκες του τα επόμενα 10 με 15 χρόνια; Αυτή είναι μια ευθύνη που δεν μπορεί να δοθεί σε παιδιά.
Να επενδύσεις αρκετό χρόνο, υπομονή και χρήματα για να εκπαιδεύσεις το ατίθασο κουτάβι σε ένα καταπληκτικό σύντροφο; (Αυτό δεν γίνεται απο μόνο του)
Να μελετήσεις για την φυλή φροντίδα, εκπαίδευση, κλπ; (υπάρχουν αρκετά βιβλία - διέθεσε λίγο χρόνο να διαβάσεις μερικά).
Έχεις την υπομονή να αντέξεις ( και να χαρείς) τις δυσκολίες της ανάπτυξης του κουταβιού;
Να συνεχίσεις να έχεις την ευθύνη και μετά απο αλλαγές στην ζωή σου όπως απόκτηση παιδιών, σπουδές, αλλαγή εργασίας κλπ;
Να ζήσεις με τρίχες, σάλια, και υψηλή δραστηριότητα τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου;
Έχεις την υπομονή να περιμένεις το κατάλληλο κουτάβι;

Εάν απάντησες ΝΑΙ σε όλες τις ερωτήσεις τότε είσαι έτοιμος να έρθεις σε επαφή με εκτροφείς. Ξεκίνησε νωρίς γιατί οι περισότεροι εκτροφείς έχουν αναμονή μερικούς μήνες. Θυμήσου ότι για να πάρεις το κατάλληλο κουτάβι αξίζει να περιμένεις.

Εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για την αγορά κουταβιού υπάρχουν δυστυχώς πολλές "χαμένες ψυχές" στους δρόμους της χώρας μας και στα άσυλα ζώων, και μπορεί να σώσεις μια ζωή.

 

© Amalthea Labradors 2017

 ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς