Γερνώντας με χάρη

Γερνώντας με χάρη
κουταβια λαμπραντόρΗλικιωμένα σκυλιά

Γερνώντας με χάρη

Το σπίτι μας είναι πλέον γηριατρικό κέντρο. Τα κουτάβια που μεγαλώσαμε με πολύ φροντίδα και αγάπη έφτασαν σε ηλικίες 13, 11 και 9 χρονών. Η συνεννόηση γίνεται πλέον πολύ εύκολα με λέξεις, νοήματα ακόμα και με τα μάτια. Αλλά το γήρας δυστυχώς ουκ έρχεται μόνο, έρχεται με αυξημένες απαιτήσεις φροντίδας και κατανόησης.

Τα μάτια τα αυτιά και το σώμα δεν λειτουργούν πλέον τόσο καλά. Το να κοιμηθούν στο πάτωμα δεν είναι πλέον επιλογή, χρειάζονται ένα μαλακό στρώμα για να ανακουφίζουν τους πόνους από τα αρθριτικά και περισσότερες κτηνιατρικές επισκέψεις και φάρμακα.

Δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν για ώρες τις ανάγκες τους και χρειάζεται να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να "πάνε" όσο συχνά θέλουν, αλλιώς μπορεί να έχουν "ατύχημα" μέσα στο σπίτι πράγμα που δεν έκαναν ποτέ, ούτε όταν ήταν μικρά κουτάβια. Δεν ενοχλούμαστε καθόλου είναι λόγω των γηρατειών και όχι από κακία ή κακή εκπαίδευση, τα καθαρίζουμε και πάμε παρακάτω χωρίς να πούμε κουβέντα.

Είναι κουταβοκεντρικός κόσμος, αλλά η κουταβίσια περίοδος περνάει γρήγορα και το κουτάβι που κρατούσαμε στην αγκαλιά μας όταν ήταν μωρό, μπορεί να χρειαστεί να το ξανακάνουμε στα γεράματα του. Τους το χρωστάμε άλλωστε, για όλα όσα μας πρόσφεραν σε όλη τους την ζωή.

 

© Amalthea Labradors 2017


ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς