Εκπαίδευση Κλουβιού | Crate training

H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΑΣ
crate trainingH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΑΣ

Για να αποφύγετε λερώματα σε όλο το σπίτι ή ανεπιθύμητες ενέργειες εκ μέρους του (πάντα άθελα του) όταν εσείς δεν το επιβλέπεται, π.χ. παίρνει τα παπούτσια σας, τραβάει τα τραπεζομάντηλά σας κ.λ.π.- γενικά οτιδήποτε μπορεί να του τραβήξει την προσοχή) περιορίστε τον σ' ένα ειδικό κλουβί μεταφοράς. Σ' αυτόν τον χώρο, λοιπόν, το κουτάβι σας θα τρώει, θα κοιμάται και θα περιμένει κάποιες ώρες, που εσείς δεν μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί του και να τον επιβλέπεται. Έχετε πάντα νερό στη διάθεσή του και κάποιο κόκκαλο από πετσί για να απασχολείται.

Τα σκυλιά όπως και τα παιδιά βαριούνται. Αποφεύγετε να του δίνετε πολλά παιχνίδια. Ένα κόκκαλο είναι αρκετό για μέσα στο χώρο του. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο παιχνίδι ή ειδικό σχοινί από pet shop για να παίζετε μαζί του. Μετά φυλάξτε το. Μην το αφήνετε στο χώρο του, γιατί όταν θα βγαίνει έξω από αυτόν θα αναζητά καινούργια πράγματα για να παίζει, πράγματα που δε θα του ανήκουν.

Στην αρχή, όταν πρωτοβάζεται το κουτάβι σας στο χώρο του, μάλλον θα αρχίσει να διαμαρτύρεται έντονα. Μη δώσετε σημασία και προπάντων μή το βγάλετε από εκεί την ώρα που κλαίει. Θα έχετε χάσει όλο το παιχνίδι. Το κουτάβι σας αντιλαμβάνεται οτι με το να διαμαρτύρεται κερδίζει αυτό που θέλει εκείνη τη στιγμή.

Φροντίστε πριν το βάλετε στο χώρο του να το εξαντλήσετε με το παιχνίδι ή με την βόλτα(μετά τον τρίτο μήνα).

Φροντίστε ακόμα να έχει λερώσει πρίν το βάλετε μέσα.

Σε καμία περίπτωση το κουτάβι δεν πρέπει να συνδυάσει το χώρο του με τιμωρία.

Ποτέ μη το βάλετε εκεί, επειδή έκανε κάτι που δεν σας άρεσε. Πάντα θα του λέτε να πάει "σπίτι" του με ωραίο, ήρεμο τόνο και θα το συνδυάζετε με την ώρα του φαγητού του ή θα του δίνετε κάποια λιχουδιά.

Μήν του μιλάτε όταν είναι εκεί μέσα και ούτε κάν να το κοιτάτε, όταν θα προσπαθεί να κλέψει μιά ματιά σας.

Τα σκυλιά είναι πολύ τυπικά σαν ζώα.

Εφαρμόζοντας πάντα την ίδια συμπεριφορά το σκυλί μαθαίνει να υπακούει στους κανόνες σας. Τα κουτάβια είναι όπως και εμείς: Μαθαίνουν από τα λάθη τους, μαθαίνουν από τις επιτυχίες τους. Π.χ. αν ένα σκυλί κάψει τη μουσούδα του στη φωτιά, δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσει.

Εάν γαβγίσει για να αποσπάσει την προσοχή και κανείς δεν του δίνει σημασία, κάποια στιγμη τα παρατάει.

crate time

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΕΡΩΜΑ

Βγάζετε το κουτάβι σας βόλτα σε τακτά χρονικά διαστήματα:

Το πρωί όταν ξυπνήσετε

Το βράδυ πρίν κοιμηθείτε

Μετά από κάθε γεύμα

Μετά από παιχνίδι

Μετά από κάποια υπερδιέγερση, π.χ. όταν έχουν έρθει καινούργιοι επισκέπτες στο σπίτι.

Οπλιστείτε με υπομονή και δείξτε κατανόηση σε αυτό το στάδιο, που άλλωστε κρατάει λίγο διάστημα, εφ'οσον δείξετε την ανάλογη τυπικότητα.

Σημαντικό είναι να επιβραβεύσουμε το λέρωμά του εκεί που θέλουμε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Εάν πάλι λερώσει κάπου που εμείς δε θέλουμε και είμαστε παρόντες του φωνάζουμε έντονα.

Εάν δεν είμαστε παρόντες δεν του λέμε τίποτα, γιατί απλούστατα δε καταλαβαίνει οτι η επίπληξη αφορά μία πράξη που έκανε πρίν από λίγα λεπτά ή ώρες.

Να θυμάστε οτι το κουτάβι πρέπει να παίζει όσο γίνεται πιό πολύ και να γνωρίζει πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Αυτό αυξάνει τη νοημοσύνη του.

 

© Amalthea Labradors 2014

 ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς