Αγορά κουταβιού labrador

Αγορά κουταβιού labrador
κουταβια λαμπραντόρΑγορά κουταβιού labrador

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον σημαντικό ρόλο των γονιδίων, και αγοράζουν κουτάβι από αμφίβολες πηγές. Kαι εκτός από τα θέματα υγείας του κουταβιού που μπορεί να είναι τρομερά, το μεγάλο πρόβλημα είναι η γενετική και οι πρώτες εμπειρίες του κουταβιού. Tα κουτάβια χρειάζονται ένα ήρεμο περιβάλλον και όχι μια γυάλα για να μεγαλώσουν και έτσι τα κουτάβια αυτά πάντα έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης. Όσο για την γενετική καταγωγή των κουταβιών είναι παντελώς άγνωστη και αποκλείεται να είναι από μία καλή γέννα ενός εκτροφέα που θέλει το καλύτερο για την φυλή που κάνει εκτροφή.

Tα κουτάβια αυτά δεν πωλούνται σε Pet Shop. Tα κουτάβια των puppie mills χωρίζονται από την μάνα τους σε ηλικία τόσο μικρή που δεν προλαβαίνουν να κοινωνικοποιηθούν με αποτέλεσμα να έχουν πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και η εκπαίδευση τους να γίνεται πιο δύσκολη.

Eπίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο υπάρχει μια τέτοια αγορά κουταβιών πολλά σκυλιά θα καταδικάζονται σε θάνατο από υπερβολική αναπαραγωγή με μόνο σκοπό το κέρδος των ανεύθυνων εκτροφέων. Τα περισότερα απο αυτά έχουν γεννηθεί σε puppy mills του πρώην Ανατολικού μπλόκ, απο γονείς ταλαιπωρημένους, υποσιτισμένους, και το πιο πιθανόν με γενετικά προβλήματα δυσπλασίας, οφθαλμολογικά και άλλα. Η ποιότητα αυτών των κουταβιών είναι δυστυχώς ανάλογη με αυτών των γονέων τους λόγω κληρονομικότητας και τα περισότερα απο αυτά κουβαλούν τα ελλατώματα αυτά στα γονίδια τους. Σαν μην ήταν αυτό αρκετό, επειδή το κέρδος δεν μπορεί να περιμένει παίρνουν τα κουτάβια αυτά απο την μάννα τους για πούλημα σε ηλικία 30- 40 ημερών, σε μιά ηλικία που το μητρικό γάλα είναι η μόνη τους ασπίδα στις ασθένειες έτσι πολλά απο αυτά πεθαίνουν σε ένα κατάστημα μέσα σε μια γυάλα, ή στα χέρια των έκπληκτων ιδιοκτητών τους.

Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να βρείτε ένα κουτάβι απο σοβαρό και υπεύθυνο εκτροφέα να πουλιέται σε pet shop. Για να καταλάβετε το γιατί, πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό που "κινεί" τον υπεύθυνο εκτροφέα, πρώτα απο όλλα είναι η αγάπη του για τα σκυλιά, και ειδικά την ράτσα που εκτρέφει. Πολλές φορές θα δείτε στις αγγελίες για κουτάβια απο εκτροφείς διάφορους δυσνόητους για πολλούς τίτλους απο εκθέσεις σκύλων όπως CAKIB, CAC, INT. CH. κτλ., αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των κουταβιών έχουν πάρει μέρος και έχουν κριθεί απο διεθνείς κριτές σε εκθέσεις σκύλων ώς κατάλληλοι για αναπαραγωγή.

Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα των εκθέσεων σκύλων, δείχνουμε τα σκυλιά που προορίζονται για αναπαραγωγή σε κριτές διεθνών οργανισμών όπως του FCI, για να κριθούν εάν έχουν την σωστή σωματική διάπλαση και χαρακτήρα της φυλής. Τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή είναι ελεύθερα απο γενετικές ανωμαλίες και βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση, ο εκτροφέας έχει επενδύσει σε αυτά πολύ χρόνο, χρήμα σε ποιοτική τροφή και ιατρικές επισκέψεις και πολλή αγάπη.

Γι 'αυτό ο εκτροφέας που έχει κουτάβια διαθέσιμα απο μιά γέννα, θα φροντίσει προσωπικά να τους βρεί τους καλύτερους δυνατόν "γονείς", και θα προσφέρει όλη την εμπειρία και τις γνώσεις του για την ράτσα σκύλων που εκτρέφει για να βοηθήσει τους καινούργιους ιδιοκτήτες.

© Amalthea Labradors 2017


ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς