labrador λαμπραντορ εκτροφειο
 

Labrador - Λαμπραντορ Ριτρίβερ | Αγορά κουταβιού

puppy mills

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ «ΧΑΛΑΣΕ» ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ; 

"Αγορά σκύλου με 18 μηνιαίες δόσεις και εγγύηση 10 ημερών. Κουτάβια που γεννιούνται και μεταφέρονται υπό άθλιες συνθήκες από το εξωτερικό για να πεθάνουν από μόρβα ή τύφο αφήνοντας πίσω τους θλιμμένα πιτσιρίκια ή ανίδεους ιδιοκτήτες που ζητούν να τα αλλάξουν σαν να ήταν χαλασμένα πλυντήρια. Πίσω από τα χαριτωμένα σκυλάκια στις βιτρίνες κρύβεται συχνά μια σκληρή μπίζνα που καμία σχέση δεν έχει με ζωοφιλία."

Eνημερωτικό και ενδιαφέρον άρθρο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" για τα κουτάβια των pet shop. 

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον σημαντικό ρόλο των γονιδίων, και αγοράζουν κουτάβι από αμφίβολες πηγές. Kαι εκτός από τα θέματα υγείας του κουταβιού που μπορεί να είναι τρομερά, το μεγάλο πρόβλημα είναι η γενετική και οι πρώτες εμπειρίες του κουταβιού. Tα κουτάβια χρειάζονται ένα ήρεμο περιβάλλον και όχι μια γυάλα για να μεγαλώσουν και έτσι τα κουτάβια αυτά πάντα έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης. 

Όσο για την γενετική καταγωγή των κουταβιών είναι παντελώς άγνωστη και αποκλείεται να είναι από μία καλή γέννα ενός εκτροφέα που θέλει το καλύτερο για την φυλή που κάνει εκτροφή. 

Tα κουτάβια αυτά δεν πωλούνται σε Pet Shop.

Tα κουτάβια των puppie mills χωρίζονται από την μάνα τους σε ηλικία τόσο μικρή που δεν προλαβαίνουν να κοινωνικοποιηθούν με αποτέλεσμα να έχουν πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και η εκπαίδευση τους να γίνεται πιο δύσκολη.

Eπίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο υπάρχει μια τέτοια αγορά κουταβιών πολλά σκυλιά θα καταδικάζονται σε θάνατο από υπερβολική αναπαραγωγή με μόνο σκοπό το κέρδος των ανεύθυνων εκτροφέων.

Τα περισότερα απο αυτά έχουν γεννηθεί σε puppy mills του πρώην Ανατολικού μπλόκ, απο γονείς ταλαιπωρημένους, υποσιτισμένους, και το πιο πιθανόν με γεννετικά προβλήματα δυσπλασίας, οφθαλμολογικά και άλλα. Η ποιότητα αυτών των κουταβιών είναι δυστυχώς ανάλογη με αυτών των γονέων τους λόγω κληρονομικότητας και τα περισότερα απο αυτά κουβαλούν τα ελλατώματα αυτά στα γονίδια τους. Σαν μην ήταν αυτό αρκετό, επειδή το κέρδος δεν μπορεί να περιμένει παίρνουν τα κουτάβια αυτά απο την μάννα τους για πούλημα σε ηλικία 30- 40 ημερών, σε μιά ηλικία που το μητρικό γάλα είναι η μόνη τους ασπίδα στις ασθένειες έτσι πολλά απο αυτά πεθαίνουν ή στα pet shop μέσα σε μια γυάλα, ή στα χέρια των έκπληκτων ιδιοκτητών τους. 

Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να βρείτε ένα κουτάβι απο σοβαρό και υπεύθυνο εκτροφέα να πουλιέται σε pet shop. 

Για να καταλάβετε το γιατί, πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό που "κινεί" τον υπεύθυνο εκτροφέα, πρώτα απο όλλα είναι η αγάπη του για τα σκυλιά, και ειδικά την ράτσα που εκτρέφει. 

Πολλές φορές θα δείτε στις αγγελίες για κουτάβια απο εκτροφείς διάφορους δυσνόητους για πολλούς τίτλους απο εκθέσεις σκύλων όπως CAKIB, CAC, INT. CH. κτλ., αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των κουταβιών έχουν πάρει μέρος και έχουν κριθεί απο διεθνείς κριτές σε εκθέσεις σκύλων ώς κατάλληλοι για αναπαραγωγή.

Αυτό είναι και το νόημα των εκθέσεων σκύλων, δείχνουμε τα σκυλιά που προορίζονται για αναπαραγωγή σε κριτές διεθνών οργανισμών όπως του FCI, για να κριθούν εάν έχουν την σωστή σωματική διάπλαση και χαρακτήρα της φυλής. Τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή είναι ελεύθερα απο δυσπλασίες και άλλες γεννετικές ανωμαλίες και βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση, ο εκτροφέας έχει επενδύσει σε αυτά πολύ χρόνο, χρήμα σε ποιοτική τροφή και ιατρικές επισκέψεις και πολλή αγάπη. 

Γι 'αυτό ο εκτροφέας που έχει κουτάβια διαθέσιμα απο μιά γέννα, θα φροντίσει προσωπικά να τους βρεί τους καλύτερους δυνατόν "γονείς", και θα προσφέρει όλη την εμπειρία και τις γνώσεις του για την ράτσα σκύλων που εκτρέφει για να βοηθήσει τους καινούργιους ιδιοκτήτες. 

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ©


Το να μεγαλώνεις και να εκπαιδεύεις κουτάβια σε σωστές συμπεριφορές είναι μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία, αρκεί να έχεις τις γνώσεις να το κάνεις. Η καταστροφή του χαρακτήρα ενός κουταβιού μπορεί να γίνει πολύ εύκολα εάν είμαστε νέοι ιδιοκτήτες που δεν είχαμε ποτέ σκύλο, ή ακολουθούμε λανθασμένες ή απαρχαιωμένες συμβουλές εκπαίδευσης. Για να ξεκινήσει σωστά η σχέση μας με τον καινούργιο μας φίλο πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες και τα χρονικά περιθώρια που έχουμε για να πετύχουμε. 
Σε αυτό το βιβλίο γράφουμε για τα πιο συνηθισμένα κουταβίσια προβλήματα, κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμούς, κοινές ασθένειες των κουταβιών, θα προτείνουμε θετικούς τρόπους προσέγγισης και λύσης των προβλημάτων συμπεριφοράς, τονίζουμε την αναγκαιότητα της έγκαιρης κοινωνικοποίησης, της αυτοπεποίθησης, της επιβράβευσης και περιγράφουμε το χρονοδιάγραμμα της περιόδου ανάπτυξης του κουταβιού.

• κουταβίσια προβλήματα & λύσεις
• κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί
• κοινές ασθένειες των κουταβιών
• εκπαίδευση κουταβιού
• θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς

Για να ξεκινήσει σωστά η σχέση σας με τον καινούργιο σας φίλο.

περισσότερα

EMAIL: info@labradors.gr

βιβλίο εκπαίδευσης κουταβιού

 

βιβλίο λαμπραντορ

ΝΕΟ Βιβλίο για ιδιοκτήτες & υποψήφιους
ιδιοκτήτες Λάμπραντορ Ριτρίβερ.

Ανατροφή και Εκπαίδευση Labrador Retriever
(Ολοκληρωμένο Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη)

 facebook Google+  https://twitter.com/amalthea_

HTML Hit Counter
Visitors


Blog counters

Κουτάβια Λάμπραντορ | Επόμενη γέννα | Τα Λαμπραντορ μας | English pages